viool
Met de leeftijd van 16 jaar was Jean-Claude Vanden Eynden de jongste laureaat van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth. Op 12 jaar werd hij leerling aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Hij werkte onder leiding van Eduardo Del Pueyo tot aan het einde van zijn studies bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Zijn loopbaan als solist brengt hem snel de hele wereld rond.
Jean-Claude Vanden Eynden speelde met de meest prestigieuze symfonische orkesten, waaronder dat van Sint-Petersburg, het Londense Royal Philharmonic Orchestra, het Residentie Orkest van Den Haag… en ook met kamerorkesten. Zo werkte hij samen met befaamde dirigenten zoals Paul Kletzky, Rudolf Barshaï en Yuri Temirkanov.
Hij brengt ook kamermuziek met Belgische en internationale partners van topniveau.

Zijn zeer uitgebreide repertorium omvat onder meer de meeste grote concerto’s, een brede waaier van kamermuziekstukken en het integrale œuvre voor piano van Maurice Ravel.
Hij wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid bij de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth en bij andere internationale wedstrijden. Hij nam deel aan bekende festivals zoals in Korsholm (Finland), Umea (Zweden), Prades (Frankrijk) en vooral Stavelot (België), waarvan hij sinds 1987 artistiek raadgever is.

Hij is momenteel docent aan het Muziekconservatorium van Brussel en bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daarnaast is hij artistiek directeur bij het Centrum Eduardo del Pueyo.

Op het podium van het Wichelen Festival