piano
Peter Oerlemans zette op 4-jarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen.

Zijn pianodocenten waren achtereenvolgens L. Herchuelz, F. Van der Koelen,E. Rodrigues, U. Boodts, J. De Tiège en P. Sigrist.

Aan het Conservatorium van zijn geboortestad Antwerpen behaalde hij 5 Eerste Prijzen en het Hoger Diploma Piano. Hij sloot zijn studies af aan het Conservatorium van Brussel met een Eerste Prijs Contrapunt bij componist Raphaël D’Haene.

Sinds 1986 is hij verbonden als docent piano en begeleider aan de Stedelijke Academie voor Muziek- en Woordkunst van Antwerpen (Wilrijk).

Als solist luisterde hij o.a. optredens op van bekende dichters als Herman De Coninck en Gwy Mandelinck.

Begin jaren ‘90 was hij een gewaardeerd repetitor voor dirigent Grant Llewellyn, waarbij hij verschillende bekende vocalisten begeleidde: Cheryl Studer (in liederen van Richard Strauss), Katarina Karnéus, Brigitte Balleys, Lena Lootens, Zeger Vandersteene, ……..

Van 1984 tot 1997 was hij vaste klavierpartner van sopraan Catherine Vandevelde (laureate Koningin Elisabethwedstrijd 1992).

In 1998 begeleidde hij Mistislav Rostropovich in het celloconcerto ‘SIMI’ van (en onder supervisie van) de Georgische componist Giya Kancheli, ter voorbereiding van de cd-opname van dit werk voor het label ECM.

Gepassioneerd door kamermuziek beoefende hij dit genre met talloze leden van het Orkest van de Vlaamse Opera (o.a. Ilya Laporev en Jadranka Gasparovic).

Op dit ogenblik is hij lid van het Brinkwell-ensemble en van het door hem opgerichte pianotrio Creado (met Yuki Hori en Katelijn Van Kerckhoven).

Op het podium van het Wichelen Festival