Geprezen door “Strad” magazine als een ‘sterke artistieke persoonlijkheid’, heeft de Singaporese violiste Ning Kam over de hele wereld opgetreden, zowel als soliste en als kamermusicus. Ze was de tweede prijswinnaar op de Koningin Elisabethwedstrijd in 2001. Ze won in dat jaar ook de Vlaamse Radio en Televisie Publieksprijs. Ze trad op met dirigenten zoals Yehudi Menuhin, Lorin Maazel, Okko Kamu, Lan Shui, Louis Langree en Eri Klas met orkesten zoals het Cleveland Orchestra, Singapore Symphony, Malaysian Philharmonic, City of London Sinfonia, National Orchestra of Belgium en de Phoenix en Tucson Symfonie Orkesten. Ning Kam heeft ook samengewerkt in kamermuziek met muzikanten zoals Yehudi Menuhin, Patricia Kopatchinskaja, Louis Lortie, Marie Hallynck, Qin Li-Wei en Francis Kam.

Ze was de winnaar van de Young Artist Award in 2000, uitgereikt door de National Arts Council of Singapore.

Tussen 2010 en 2017 was Ning Kam artistiek directeur van “Het Kamerorkest Brugge”, een kamerorkest zonder dirigent met een focus op muziek uit de 20e en 21e eeuw. Ze werd uitgenodigd als gast van de Rheinische Philharmonie Koblenz in het seizoen 2015/16 en is sindsdien elk seizoen teruggekomen. Ning Kam is lid van het Kheops Ensemble en is ook een van de oprichters van Loco Motive, een bluegrass- en jazztrio met cellist, Sebastien Walnier en contrabassiste Lisa De Boos. Ze heeft opnames uitgebracht bij Etcetera, Meridian Records UK en Cypres.

Ning Kam is hoogleraar viool aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles en aan de Yehudi Menuhin School, Verenigd Koninkrijk.

Ning speelt op een Nicolas Amati uit 1668 in lening van de Rin Collection, Singapore