hobo

Als Leerling van Paul Beelaerts behaalde hij o.a. het Hoger Diploma hobo, eerste prijzen Engelse Hoorn, Hobo d’amore, kamermuziek, pedagogisch getuigschrift aan het Kon .Muziekconservatorium te Gent.
Daarnaast nam hij verschillende jaren onderricht bij Paul Dombrecht en Derek Wickens en masterclass bij o.a. Heinz Holliger e.a..
Als leraar hobo is hij verbonden aan de academies van Tielt en Geraardsbergen.
Als solist speelde Luk Callens in heel wat zalen in Europa zoals The Wigmore Hall te London, Bozar te Brussel, verschillende concertzalen in Spanje, Mallorca, … met concerto’s van o.a. Mozart, Bach,
Vivaldi, Vaughan Williams, Albinoni, Lebrun, Bellini, Cimarosa, Haendel, Marcello, Corelli …
Als kamermuzikant speelde hij samen met pianisten zoals o.a, Levente Kende, Sylvia Traey, Jan Gruithuyzen, Roberte Mamou, .. strijkkwartetten als het Arriaga strijkkwartet, Ensor Strijkkwartet, leden van het spiegel Strijkkwartet,.. en mede bezieler van het hedendaagse kwartet Cheops.
Als zanger was hij verbonden aan het ensemble Currende olv Eric Van Nevel en het Kathedraalkoor te Brussel en richtte hij ook het Antwerps Mannenkoor.
Bij de “Middagconcerten van Antwerpen vzw” in AMUZ te Antwerpen is hij artistiek directeur en staat in voor de planning en programmatie.
Oprichter van Catalpa Productions, een “cultureel concepten bureau” dat gespecialiseerd is in het uitwerken van concepten, evenementen en concerten voor bedrijven alsook voor privé initiatieven.
Samen met zijn echtgenote Anne Cambier richtten ze ook het ensemble I Justiniani op dat onder zijn directie regelmatig concerten uitvoert en filmmuziekopnames.

Op het podium van het Wichelen Festival