piano

Hartstochtelijk, gevoelig, ondernemend: Julien Beurms heeft bewezen een volmaakt pianist te zijn, gewaardeerd om zijn gulheid, zijn pianistische elegantie en zijn dynamiek volledig geweid aan de muziek. Julien Beurms heeft het geluk regelmatig uitgenodigd te worden voor optredens, en dit zowel als solist als als kamermuziekpartner.

Tijdens het seizoen 2015-2016 zal Julien verschillende keren het programma vertolken dat hij onlangs opnam voor zijn eerste cd, die verscheen bij het label Azur Classical. Dit album bevat werken van Haydn, Schubert, Villa-Lobos en Ginastera, en kreeg een bijzonder lovende pers. In 2017 brengt Julien trouwens bij hetzelfde label een tweede soloplaat uit. Dit jaar zijn er ook diverse kamermuziekoptredens gepland. Niet alleen in België, onder meer met het Malibran Kwartet, altviolist Marc Sabbah en celliste Julie Sévilla-Fraysse, maar ook in het kader van een herfsttournee in de Verenigde Staten, met altvioliste Molly Carr, docente aan de Juilliard School.
2016 luidt ook de start in van een langdurige samenwerking met het label UT3-Records, meer bepaald voor een schitterend Brahms-project, in samenwerking met een aantal gereputeerde solisten en veelbelovende jonge talenten.

De voorbije concertseizoenen trad Julien onder meer op in België (Brussel, Charleroi, Namen, Antwerpen), de Verenigde Staten (Boston, New York, Cambridge), Frankrijk, Italië, IJsland en Israël.
Als gedreven en talentvolle kamermusicus begeleidt hij ook artiesten zoals de Franse violiste Elsa Grether, de Belgisch-Libanese zanger Shadi Torbey en de Duitse cellist Justus Grimm. Zijn recitals werden uitgezonden op Musiq’3, France Musique en de Zwitserse radiozender SRF 2 Kultur.

Op de leeftijd van 12 jaar maakt Julien zijn debuut in het Pianoconcerto n°2 van Chopin. Sindsdien heeft hij de gelegenheid gekregen meerdere keren concerto’s van Mozart te spelen, onder andere met het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië.

Na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen in de klas van Johan Schmidt heeft Julien zijn vorming vervolmaakt bij Victor Rosenbaum, dankzij een Fulbright beurs, aan de New England Conservatory in Boston. Hij is er eveneens assistent-lesgever piano geweest.

Tijdens zijn academisch parcours heeft Julien ervaring opgedaan bij prestigieuze musici, met name Richard Goode, Anne Queffélec, David Lively, Christopher Elton alsook Tamas Vásáry…

Na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten heeft Julien het Brussels Chamber Music Festival opgericht waarvan hij artistieke directeur is (www.brusselschambermusicfestival.be). De derde editie zal plaatsvinden in 2016 in het Kasteel van Karreveld (Brussel).

Julien Beurms is erkend door de Fédération Wallonie-Bruxelles en is eveneens Laureaat Belfius.

Op het podium van het Wichelen Festival