Jeroen Suys – viool

 

Geboren in Parijs in 1995. Al heel jong kwam Jeoren in contact met de muziek. Zijn eerste stappen op de viool kreeg hij van Jean-Yves Branquet aan het “Conservatoire du 6 ème arrondissement de Paris”. In 2007 werd hij toegelaten in de viool-klas van Christophe Poiget aan het “Conservatoire National de Région de  Boulogne-Billancourt”. Jeroen volgde er ook kamermuziek en orkest.

Na succesvolle zomercursussen bij o.m. Véronique Bogaerts en bij Thierry Huchin werd Jeroen toegelaten aan het “Conservatoire National Supérieur de Paris” in de klas van Ami Flammer. In 2017 behaalde hij zijn diploma met grootste onderschijding. Momenteel volgt hij een Master cursus viool aan het CNSMDP bij Philip Graffin.

Jeroen was in 2013 lid van het “Orchestre Français des Jeunes” met concerten in Berlijn Aix-en-Provence, Parijs en Bucarest. SInds die tijd is regelmatig te gast in orkesten als het Synfonia Pop Orchestra en het Orchestre National de l’Opéra de Paris.

De kamermuziek maakt een belangrijk deel uit van zijn muzikale activiteiten. Zo was hij te horen op festivals als het “Centre de musique de chambre de Paris”, “Jeunes talents”, “Festival de la Baule” en het Wichelen Festival. Hij speelde er met o.a. het Quatuor Lumos, …

Hij is te horen op verschillende CD opnames zowel in jazz als klassiek.


Op het podium van het Wichelen Festival