© Jeroen Suys

Geboren te Gent in 1966, Diederik Suys studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en de Muziekkapel Koningin Elisabeth met Ervin Schiffer en André Gertler, alvorens zich te vervolmaken aan het Conservatoire National Supérieur de Paris met Gérard Caussé.

Hij ontving verschillende onderscheidingen tijdens nationale en internatonale wedstrijden zoals Dexia Classics, Tenuto, Maurice Vieux, Nicanor Zabaleta, Maurice Ravel en Lionel Tertis.

Hij begon zijn carriere als solist in het “Orchestre National du Capitole de Toulouse” en het “Ensemble Intercontemporain”. Momenteel is Diederik altviool-solo bij het “Orchestre National de l’Opéra de Paris”.

In kamermuziekverband was Diederik te horen naast muzikanten van internationale faam zoals Bruno Pasquier, Christian Tetzlaff, Pierre-Laurent Aimard, Toots Tielemans, Jean-Claude Vanden Eynden, Véronique Bogaerts, Lorenzo Gatto, Sébastien Walnier, het Via Nova Kwartet , het Oxalys ensemble, de Solisten van de Nationale Opera van Parijs enz…

Deze concerten brachten hem in concertzalen over heel Europa, en hij is tevens artistiek raadgever van het Wichelen Festival en het platenlabel UT3-Records. Verschillende van zijn opnames werden in de internationale pers bijzonder positief onthaald. (Diapason, Monde de la Musique, Klara, ResMusica enz…)

Diederik is docent aan de hogeschool voor muziek te Gent


Op het podium van het Wichelen Festival