sopraan

Op het podium van het Wichelen Festival


Vanaf haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd in 1996 komt haar carrière in een stroomversnelling. Ze wordt gevraagd door vele orkesten en dirigenten als C. Hogwood, A. Pappano, S. Ozawa, R. Goebel, P.Goodwin, P. Dombrecht , G. Octors, Musica Antiqua Köln, Les Agrémens, Il Fondamento, M.Minkowski, The Academy of Ancient Music, La Petite Bande, La Grande Chapelle, Musica Favola…
In de opera was ze vaak gezien in De Munt, De Vlaamse Opera, Muziektheater Transparant,… Anne Cambier zong o.a. een Kerstconcert op het Paleis te Brussel, tijdens het huwelijk van Prins Philippe en Prinses Mathilde.
Tijdens het 10-jarig Koningschap Van Koning Albert evenals op het staatsbezoek van het vorstenpaar te Portugal. Tijdens de viering van “175-25” jaar België nodigde Eerste Minister Guy Verhofstadt Anne Cambier uit om lid te zijn van het Beschermcomité van België.
Samen met acteurs als Michael Pas, Koen Van Impe speelde Anne muziektheater producties “Quel beau jour”, “Papa Haydn – Flegel Mozart”, “Napoleon”, “Nostradamus”.
Anne Cambier is heden docent zang aan de Artesis Plantijn AP Hogeschool. (Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen).
foto Emilie Lauwers