De jonge en briljante violist Alexandre Pascal is Classic Revelation Adami 2018 en zo nieuwe winnaar van de Banque Populaire Foundation, evenals de zeer selectieve internationaal programma van de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel – daar werken onder leiding van Augustin Dumay?
Alexandre studeerde af aan het Nationaal Conservatorium voor Muziek en Parijs en van van de klasse van Olivier Charlier.
Hij studeerde ook bij Maurizio Fuchs aan Bloomington en Michaela Martin, en zeer jong, kreeg regelmatig aandachtig advies, met zijn broer Aurélien, van de legendarische cellist Janos Starker in Parijs, Basel en Bloomington.

Hij trad op als solist bij het Caen-orkest onder leiding van Kanako Abe,
het Paris Chamber Orchestra olv Pierre Bleuze in het Théâtre des Champs-Elysées, zonder het orkest van de laureaten van het conservatorium te vergeten.

Alexandre Pascal heeft ook een intense activiteit als kamermusicus, hij werd uitgenodigd om in de hal te spelen
Gaveau, in het Louvre Auditorium, in het Bouffes du Nord-theater, in de Philharmonie de Parijs en in de Victoria Hall in Genève, naast toonaangevende muzikanten zoals Lorenzo Gatto, Gary Hoffmann, Pierre en Théo Fouchenneret, Hortense Cartier-Bresson, Eric le Sage, Svetlin Roussev, Lise Berthaud.

Hij is een vaste muzikantvan La Belle Saison. Alexandre Pascal heeft opgetreden op prestigieuze festivals zoals het Festival du Château à l’Empéri, Aix-en-Provence, het Festival de La Prée, het festival van Saint-Yrieix, de Pablo Casals Festival in Prades, Flaneries de Reims, Ravel Days in Montfort l’Amaury, op het Festival Tons Voisins in Albi, op het Wagner-festival in Genève, op het festival van Schiermonnikoog in Nederland.

Alexandre speelt een viool Jean-Baptiste Vuillaume uit 1854.