Na zijn studies in de klas van Jérôme Pernoo aan de CNSM in Parijs, studeerde Adrien Bellom verder aan het Salzburg Mozarteum met Clemens Hagen en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in België, hij is een van de oprichters van het Abegg pianokwartet en het strijkkwartet Lachrymae, momenteel is hij cellist van het Medici trio waarmee zij de 2e prijs in de internationale wedstrijden Joseph Haydn en Melbourne behaalde. Hij treedt ook regelmatig op in sonate met zijn broer Guillaume Bellom, met wie hij een Master in kamermuziek behaalde in de klas van Claire Désert.

We konden hem horen op het Bel-Air festival, op het Roche-Posay festival,het Arcs festival, de Ravel Days in Monfort l’Amaury, het Deauville festival, het La Prée festival, het Debussy festival , in het Palazetto Bru Zane in Venetië, in de Sommets Musicaux de Gstaad, in Flagey, in het Auditorium du Louvre, in de Philharmonie de Paris … naast muzikale persoonlijkheden, zoals Pierre Fouchenneret, Charlotte Juillard, Marie Chilemme, François Salque, Yan Levionnois, Ismaël Margain, Philippe Bernold.

Adrien maakt sinds 2015 deel uit van “Le Centre de Musique de Chambre de Paris ” in Salle Cortot, onder de artistieke leiding van Jérôme Pernoo.

Na zijn toetreding tot de Académie de l’Orchestre Philharmonique de Radio-France en de Académie de l’Orchestre de Paris, speelt hij nu in verschillende kamerorkesten, zoals het Ensemble Appassionato en les Forces Majeures.

Adrien begon ook op prille leeftijd met de piano; in 2014 behaalde hij de eerste prijs aan het conservatorium van Boulogne-Billancourt in de klas van Nicolas Mallarte.

Als cellist van het Trio Medici nam hij deel aan de opname van de Reicha CD-boxset uitgegeven door Outhere Music!, in coproductie met de Queen Elisabeth Music Chapel en de Palazetto Bru Zane, uitgebracht in september 2017.

Hij is sinds 2016 laureaat van de Banque Populaire Foundation, sinds 2018 laureaat van de L’Or du Rhin Foundation en resident muzikant bij de Singer-Polignac Foundation.