contratenor

Op het podium van het Wichelen Festival


Gunther Vandeven concerteert regelmatig in binnen- en buitenland met verscheidene gerenommeerde ensembles, waaronder Capilla Flamenca, Collegium Vocale Gent, La Petite Bande, L’Arpeggiata, Currende en het Blindman collectief, waar hij vast deel van uitmaakt.
Hij wordt geregeld uitgenodigd om aan te treden in opera- en muziektheaterproducties. Zo zong hij de rol van Second witch in Purcells Dido & Aeneas o.l.v. Richard Egarr, en verleende zijn medewerking aan Waar is mijn ziel?, een productie rond madrigalen van Monteverdi, beide met B’rock. Met Barokopera Amsterdam was hij te horen in Purcells King Arthur, Purcell Gala en William & Mary. Verder vertolkte hij ook Orfeo in Orfeo ed Euridice van Gluck, Sorceress in Purcells Dido & Aeneas en Oberon in A Midsummer Night’s Dream van Britten.
Ook als oratoriumzanger kan Gunther rekenen op heel wat ervaring en zong hij als solist in bekend repertoire als de grote werken van Bach, Handels Messiah of Mozarts Requiem, net als in minder vaak uitgevoerde werken zoals Haydns Stabat Mater, het Utrechter Te Deum van Handel of La Maddalena a’ piedi di Cristo van Bononcini.
Aan het Lemmensinstituut te Leuven studeerde hij zang bij Lieve Vanhaverbeke. Daarna vervolgde hij zijn studies aan de Dutch National Opera Academy van Amsterdam bij Margreet Honig. Hij volgde lessen bij Andreas Scholl, Michael Chance and Ann Murray. Momenteel laat hij zich coachen door Neil Baker (Londen) en Margreet Honig (Amsterdam).