sopraan

Op het podium van het Wichelen Festival


Griet is de sopraan van vocaal kwartet Bl!ndman[vox] en ensemble Sarada. Ook ensembles als Collegium Vocale, Zefiro Torna, Huelgas Ensemble, de Nederlandse Bachvereniging en Il Gardellino doen regelmatig beroep op haar soepele sopraanstem.

Als soliste vertolkte ze velerlei operarollen en oratoria o.l.v. Otto Tausk, Vladimir Ashkenazy, James Wood, Richard Egarr, Paul Dombrecht en Jos Vermunt. Kortom voelt Griet zich thuis in vele stijlen en genres, van renaissance tot hedendaagse muziek, van opera tot oratorium en lied. Griet studeerde zang bij Dina Grossberger en Lieve Vanhaverbeke in Leuven en in Den Haag bij Barbara Pearson aan de Nederlandse Opera Academie. Na haar studies liet ze zich coachen door Jard van Nes en door haar huidige zangcoach Margreet Honig.

Meer info vind u op www.grietdegeyter.be

Griet is de vaste sopraan van het vocaal kwartet Bl!ndman [vox] (www.blindman.be) en ensembles als Zefiro Torna, Collegium Vocale en Sarada doen regelmatig beroep op haar soepele sopraanstem. Tenslotte vormt Griet samen met pianiste Tine Deckers het duoEstória (www.estoria.be) dat concerteert in binnen- en buitenland met vooral Duitse en Franse liederen. Zij verzorgen ook kindervoorstellingen voor de allerkleinsten.