Frauke werd geboren in 1997 in Parijs. Na haar studies bij Florian Lauridon, Valérie Aimard, Raphaël Merlin en Matthieu Lejeune in verschillende conservatoria in Parijs, werd Frauke toegelaten in de klas van Michel Strauss aan het “Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris” in 2017.

Ze liep stage in België en in Frankrijk bij verscheidene cello-pedagogen, zoals Ilea Catalin (prof. aan de Hochschule van Berlijn), Aurélien Sabouret (solist bij het orkest van de Opera van Parijs), Xavier Gagnepain en Jérôme Pernoo (leraar aan het CNSM van Parijs).

Sinds 2017 neemt Frauke deel aan het “Orchestre Français des Jeunes”, waar ze onder leiding van Fabien Gabel de kans krijgt om grote orkestwerken in prestigieuze concertzalen te spelen, zoals het Konzerthaus in Berlijn, het Atheneum in Boekarest, de Philharmonie van Parijs en Nouveau Siècle in Rijsel.

Dankzij het Wichelen Festival speelde Frauke op prille jeugd al kamermuziek concerten, en nam samen met pianiste Maiko Inoue de Pastourelle van Albert Huybrechts op voor het label UT3-Records, evenals een opname met het Suys-Quartet. (UT3-025)


Op het podium van het Wichelen Festival