viool
Eric Lacrouts werd geboren in 1976 en begon zijn muziekstudie op 6 jarige leeftijd. Op z’n 15de werd hij toegelaten op het Parijse conservatorium in de klas van J. Ghestem, R. Pasquier en I. Golan.

Drie jaar later behaalt hij de eerste prijzen voor viool en kamermuziek. Later gaat hij zich vervolmaken bij o.a. Igor Oistrak, Yvry Gitlis, Yair Kless, Hermann Krebbers, Philippe Hirshorn en Joseph Silverstein.

In 1997 behaalt Eric de eerste prijs in de wedstrijd « Concours des Avant-Scènes » en behaalde hij als enige franse kandidaat de halve finales van de prestigieuze Koningin Elisabeth Wedstrijd.

Geregeld wordt Eric uitgenodigd als solist of in kamermuziek verband en zo speelde hij reeds met Y. Gitlis, M. Strauss, Régis en Bruno Pasquier, V. Mendelssohn, R. Oleg, A. Planès, G. Caussé en R. Pidoux. (Théâtre des Champs Elysées, Théâtre du Châtelet, Salle Cortot, Folles journées de Nantes, Festivals des Flâneries de Reims, du Moulin d’Andé…).

In 2001 ontving hij de « Prix du Musée Bonnat » tijdens het Festival Maurice Ravel in Saint-Jean-de-Luz.

Samen met percussionist Damien Petitjean vormt Eric het duo Contrastes met een repertoire gericht op de hedendaagse muziek. Vele componisten schreven reeds voor dit ensemble en in 2003 waren ze te gast op het prestigieuze podium van de Parijse Opéra Garnier.
In Italië werd Eric recentelijk uitgenodigd in het festival van Ravello en stond er naast Salvatore Accardo, Bruno Giuranna en Antonio Meneses.

Eric Lacrouts is lid van het « Orchestre de l’Opéra National de Paris » sinds 1995 waar hij de plaats van tweede concertmeester bekleed.

Op het podium van het Wichelen Festival