mezzo

Op het podium van het Wichelen Festival


De Brits- Nieuw-Zeelandse mezzo Anna Wall, studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar ze Beatrice (Beatrice en Benedict), Cherubino (De Bruiloft van Figaro), Bianca (The Rape of Lucrece) Joachim (Susanna) zong.
Daarna zong zij de rol van Siegrun (De Walküre), Lucilla (L’Echelle de SOIE), Barena (Jenufa) en Mercedes (Carmen) en werkte met de ‘Englisch Touring Opera’ en de ‘Longborough Festival Opera’.
Ook interpreteert zij Mozart’s Requiem in de Royal Albert Hall. Ze nam deel aan masterclasses met Malcolm Martineau in het kader van de Britten-Pears Young Artist Program, met Teresa Berganza, Guillemette Laurens, Natalie Dessay en David Wilson-Johnson.
Vandaag gaat werkt ze verder met Michelle Wegwart.
In oktober 2006 vervolmaakte zij zich aan het Atelier Lyrique de l’Opera National de Paris, waar ze deelneemt aan de volgende optredens: madrigalen van Monteverdi, Shakespeare concert in het Palais Garnier (de rol van Hermia Songe d’une nuit d’ete) Workshop Gounod-Massenet (als Charlotte, Werther in Act III).
Ze speelt de rol van Lucretia in Th erape of Lucretia in het Athenee Theâtre Louis-Jouvet, vervolgens gaat ze naar het Théâtre Herouville-CDN Comedie in Caen, in het kader van de Septembre Musical de l’Orne 2007, Dorabella (Così fan tutte) in de Opera van Rennes en de MC 93 te Bobigny, Dido (Dido and Aeneas van Purcell) en de Blind crazy (The Blind Xaver Dayer) in het Auditorium van de Opera Bastille.
Daarna zingt ze de rol van de Hertogin Page (Rigoletto) en Kreta (Idomeneo) bij de Opera National de Paris.
Anna ontving de Prix de l’Opera AROP voor het seizoen 2007-2008.