© Jeroen Suys

Na zijn studie aan het “Conservatoire Régional de Paris”, waar hij in 2009 zijn eind-diploma behaalde met grote onderscheiding, werd hij toegelaten in de klas van Matthieu Lejeune aan het CRR van Saint Maur in de specialisatie cursus.

In 2011 wordt Alexis toegelaten aan het “Conservatoire National Supérieur de Musique” van Parijs, in de klas van Roland Pidoux en Marc Coppey. Hij studeerde af in juni 2014 en volgde zijn masteropleiding in de klas van Michel Strauss. Tegelijkertijd wordt hij toegelaten tot de kamermuziek klas van Jean Sulem.

In 2011 werd hij geselecteerd door Pieter Wispelwey om het Elgar Concerto te spelen op het Beauvais Cello Festival en hij werd uitgenodigd om Tsjaikovski’s Rococo Variaties uit te voeren met het studentenorkest op het laureatengala in het Conservatorium van Saint Maur.

Zijn passie voor kamermuziek leidde hem tot spelen met onder meer Roland Pidoux, Régis Pasquier, Macha Beloussova, Michel Michalakakos en Nathalie Chabot.

In 2013 speelt hij Ravel’s Sonate voor viool en cello op het Ravel Days Festival met Eva Zavaro en creëert samen met haar het Bestiaire disparu  van Pascal Zavaro, dat aan hen is gewijd.

In 2014 werd hij permanent lid van de Rotterdam Music Chamber Society (president Julien Hervé) en nam hij deel aan een tournee door Frankrijk, Nederland en België. Hij trad op tijdens festivals zoals La Chaise Dieu, het Festival Jeunes Talents, het Festival Arts de la Grange in de Clavière de Saint Agrève en het Festival Mélomanes côte sud…

In 2013 was hij cello solo van het Wagner Geneva Festival Orchestra, waar hij Wagner’s Der Fliegende Hollander speelde onder leiding van Kirill Karabits.

In 2012 is hij laureaat van de Maurice Ravel International Academy van Saint Jean de Luz.

Hij kreeg de kans om deel te nemen aan vele masterclasses met Gary Hoffman, Frans Helmerson, Kirill Rodin, Jerome Pernoo, Xavier Gagnepain en Hélène Dautry.

 


Op het podium van het Wichelen Festival