©Jean-Baptiste-Millot

Of het nu in concert is of in recital, Alexandre Kantorow wekt lovende kritieken. Deze jonge pianist begon al heel vroeg optreden, op 16-jarige leeftijd werd hij uitgenodigd om op te treden tijdens “Les Folles Journées de Nantes et de Varsovia” met het Sinfonia Varsovia.

Sindsdien speelde Alexandre met vele orkesten als het Kansai Philharmonic Orchestra met Augustin Dumay, Taipei Symphony Orchestra, ONPL, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, het Orchestre de Genève, het Orkest van Bern …

In 2015 nam hij deel aan het eerste seizoen van de “Philharmonie de Paris” met het Orchestre Pasdeloup. Hij werd door dit orkest in 2017 terug uitgenodigd voor een concert in de Salle Gaveau.

Gepassioneerd door kamermuziek, deelt Alexandre Kantorow de mooiste bladzijden uit de muziekliteratuur met ensembles en solisten als het Talich Kwartet, Roland Pidoux, Shuichi Okada, Aurelien Pascal en Amaury Viduvier.

Alexander meent op voor het label BIS van wie hij reeds een “carte blanche” heeft gekregen voor drie CD’s waaronder de concerto’s van Liszt. Meer recent nam hij de concerto’s van Saint-Saëns op die in het najaar van 2018 zullen verschijnen.

Zijn opname “A la russe” met het programma van zijn Parijse recital in de Louis Vuitton Stichting, werd in april 2017 bekroond met de CLASSICA CHOK VAN HET JAAR 2017.

Voor de toekomst staan recitals in heel Europa op het programma zoals BOZAR in Brussel, Konzerthaus in Berlijn, het Heidelberg Festival maar ook met Orchestre National De l’Ile de France in de Philharmonie van Parijs.

In 2018-19 zal hij voor het eerst in het Concertgebouw in Amsterdam spelen, alsook met het Orchestre du Capitol de Toulouse. Hij zal ook te gast zijn bij het orkest van Toulon en Nancy en recitals geven in Luik, Limoges, Clermont, Nohant, Metz, Royan enz …

Alexandre is laureaat van de Safran Foundation


Op het podium van het Wichelen Festival