piano
Alexander Gurning werd geboren in Brussel in 1973, van Indonesische en Poolse ouders. Zijn muzikale studies werden sterk beïnvloed door de Franse en de Russische muziek. Hij begon zeer vroeg aan zijn pianostudies en werd beloond op 16 jarige leeftijd met een “Premier Prix” van het Conservatoire Royal de Bruxelles, in de klas van Nicole Henriot Schweitzer. In datzelfde jaar kreeg hij zijn Hoger diploma met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury, in de klas van Eugène Moguilevsky, waarbij hij toen assistent was. Hij ontving ook adviezen van Gyšrgy Sebšk en Lev Naoumov, en vervolmaakte zich bij Victor Merzhanov aan het Tsjaikovski Conservatorium te Moskou.
Sindsdien speelt hij in festivals, zoals het Festival in Peking (China), Beppu en Festivals Sapporo (Japan), in Saratoga (Verenigde Staten), in Schleswig-Hollstein (Duitsland), in Duszniki (Polen), in Obidos (Portugal), in Ravello (Italië), in Lugano (Zwitserland), en in La Roque d’Antheron (Frankrijk). In 2003 maakte hij zijn debuut in de Salle Gaveau te Parijs.
Zijn repertoire gaat van Bach aan Corrigliano, van Chopin tot Debussy, hij maakte deel uit, als jongste pianist van de Soledad band, waarmee hij opnames realiseerde voor Virgin Classics. Bij het label EMI nam hij de sonate voor viool en piano van César Franck op met violist Renaud Capuçon.
Alexander Gurning speelde ook met het VRT orkest, het Zwitsers Italiaanse Radio-Televisie orkest, het Philadelphia Orchestra, evenals het Boston Symphony Orchestra, onder leiding van dirigent Charles Dutoit. In juni 2007 speelde hij het dubbelconcert voor twee pianoÕs van Poulenc samen met Martha Argerich op het Lugano Festival.

Op het podium van het Wichelen Festival