Uitvoerders‎ > ‎

Véronique Bogaerts

Soliste - concertiste, België

Véronique Bogaerts is een schitterende laureate van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België, die een opmerkelijke carrière opbouwde als soliste en concertiste, zowel in België als in het buitenland.
Tal van internationale wedstrijden en tournees in heel Europa, het Verre Oosten en Amerika vulden de loopbaan van deze gevoelige violiste. Ze leidt een bijzonder goed gevuld leven, want ze is ook docente aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en het Centrum Eduardo del Pueyo.
Bij elk optreden bejubelt de pers haar rijke en mooie klanken, haar elegante virtuositeit, haar authentieke gevoeligheid in de traditie van de prestigieuze Belgische vioolschool: de artieste werd volledig opgeleid door Meester Carlo Van Neste.
Ze is een perfecte kamermuziekspecialiste en speelt zowel duo’s met viool en piano als trio’s of kwintetten met snaarinstrumenten of klavier (ensemble César Franck). Haar zeer uitgebreide repertorium bevat eveneens tal van concerto’s uit alle tijdperken, die ze uitvoert met gereputeerde orkestleiders.
In 1996 creëert ze met Patricia Raes de ‘Concerts de Musique de Chambre de l’Orangerie’ op het Domein van het Kasteel van Seneffe.
Ze maakte deel uit van heel wat jury’s bij internationale concerten, waaronder de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth in 1997 en 2001. Ze was ook nog Buitengewoon Docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
Véronique Bogaerts speelt op een viool van Jean-Baptiste Roggerius uit 1699. Hij was vioolbouwer, tijdgenoot van Stradivarius en leerling van Amati.

Véronique Bogaerts is ‘Laureate van de Dexia Classics Wedstrijd’