Uitvoerders‎ > ‎

Sébastien Surel

Geboren in een familie van muzikanten, heeft hij een passie ontwikkeld voor alle soorten muziek, van klassiek tot jazz en wereldmuziek. Op 14 jaar voerde hij als solist het Rondo Capriccioso door C. Saint Sa‘ns uit. Deze ervaring wekt de liefde voor het podium op en al snel staat hij naast artiesten, zoals Roland Pidoux, Jean-Claude Pennetier, Henri Demarquette, Jean-Marc Phillips, het Wanderer trio, Christian Ivaldi, de Zellig band.

Hij was reeds te horen in prestigieuze zalen zoasl het Barbican in Londen, het Theâtre des Champs Elysees in Parijs, het Concertgebow in Amsterdam, of tijdens de jazzfestivals van Montreux, Wenen, of Montreal.
Sebastien Surel begon viool te studeren aan het Conservatorium N”mes. Aan het Parijse Conservatorium in de klas Sylvie Gazeau, kreeg hij twee eerste prijzen (viool en kamermuziek). Hij gaat zich vervolmaken in de kamermuziek bij Christian Ivaldi.

Hij speelt o.a. met Pavel Vernikov, Eugène Istomin, Georgy Sebok, Shlomo Mintz en de Ysaye Kwartet. Na een lange ervaring als viool-solo in verscheidene orkesten en een plaats bij het Philharmonisch Orkest van Radio France besluit Sebastien Surel zich volledig te wijden aan de kamermuziek. Als solist werd hij uitgenodigd in Frankrijk, Bulgarije, Itali‘, Nederland, Noorwegen, voor de uitvoeringen van de vioolconcerto's van Mozart, Beethoven, Tsjaikovski, Brahms en Barber.

Als partner van Richard Galliano toert hij voor meer dan 300 concerten de wereld rond met het project "Piazzolla Forever". Hij is ook lid van het Tangaria Kwartet, en de explosieve groep "Sorties d'artistes" (muziek van de jaren twintig). Hij wordt vaak uitgenodigd voor live-uitzendingen op France Musique en neemt deel aan opnames voor Radio France, France 3, ARTE en Mezzo.
Sebastien Surel speelt op een viool van de Italiaanse Stefano Scarampella uit 1888.