Uitvoerders‎ > ‎

Rik De Geyter

klarinet

Vooraleer klarinettist RIK DE GEYTER aan de Stedelijke Muziekacademie van Lokeren ging studeren bij Filip Haentjens, kreeg hij zijn eerste klarinetlessen van Luc Heyvaert en Geert Baetens. Momenteel studeert hij klarinet bij Eddy Vanoosthuyse en kamermuziek bij Roel Dieltiens en Griet Cornelis aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij reeds de bachelor klarinet met grootste onderscheiding behaalde. Dit jaar studeert hij af als Master Klarinet.

Rik is eerste klarinettist bij het Vlaams-Brabant Symfonisch Orkest onder leiding van Rik Ghesquière, en speelt mee in het semi-professioneel harmonie-orkest HWO (Hageland Wind Orchestra) met als chef-dirigent Jan Van der Roost. Voor het seisoen 2008-2009 is hij geselecteerd als stagair bij the Brussels Philarmonic waar hij aan enkele projecten meewerkt. Reeds twee maal speelde hij samen met het Ciurlionis String Quartet (Litouwen), in mei 2006 het klarinetquintet van C.M. von Weber en in mei 2008 het klarinetquintet van J. Brahms.

In juli 2007 was Rik halve finalist van ‘TheYoung Artist Competition’, een wedstrijd voor jonge solisten georganiseerd door the International Clarinet Association die plaats had op het KlarinetFest in Vancouver.