Festival 2011

De derde editie van het Wichelen Festival heeft terug plaats in de historische kapel van het St. Vincentius klooster in Wichelen. Er wordt een gevarieerd kamermuziek-programma aangeboden. 

Bekende composities van o.m. Ravel, Debussy, Beethoven, Rossini, Bizet enz.  omkaderen minder gekende componisten zoals Huybrechts, Halversen, Dubugnon, Devienne en Craens.

Donderdag 21 april 2011 horen we een uitzonderlijk gezelschap. Schitterende muzikanten zoals Véronique Bogaerts op viool, France Springuel op cello, Diederik Suys op altviool en Bruno Suys op contrabas brengen virtuoze duo's, trio's en  kwartetten.

Op vrijdag 22 april 2011 komt pianist Jean-Claude Vanden Eynden met een Frans-impressionistisch  programma. Hij deelt dit concert met de jonge, beloftevolle pianist Yannick Van De Velde. Zonder twijfel zullen zij de verfijnde impressionistische klanken als geen ander weten te vertolken.

Het slotconcert op zaterdag 23 april 2011 staat nogmaals in het kader van de impressionisten. Anneleen Lenaerts, recentelijk benoemd tot harp-solo bij de "Wiener Philharmoniker", Aldo Baerten, solist bij "De Filharmonie" en Diederik Suys solist bij de "Opéra de Paris" brengen er muziek voor fluit, altviool en harp.

Onze derde editie van het Wichelen Festival kan er komen dank zij de steun van onze sponsors: DEXIA Bank, Piano's MAENE, UT3-Records, Provinciebestuur van Oost Vlaanderen en het Gemeentebestuur van Wichelen.

Diederik Suys
artistiek directeur
DatumUurTitel
21 april 2011 20:00 Solo, duo, trio, kwartet 
22 april 2011 20:00 Dubbel piano recital 
23 april 2011 20:00 Kamermziek voor fluit, harp en altviool 
3 items van pagina Concerten 2011 worden weergegeven, gesorteerd op Datum. Meer bekijken »

Ċ
Wichelen Festival,
20 nov. 2012 09:45